Lad os dog spise i fred

Restaurantgæster skal vide mere om kalorierne i den mad, de spiser. Også selvom informationerne skal proppes ned i halsen på dem, som korn i en foie gras-gås. Sådan lader indstillingen til at være hos Venstres sundhedsordfører, Birgitte Josefsen, der ifølge 180Grader.dk gerne så, at restauranter blev tvunget til at trykke retternes kalorieital på menukortet.

Hvorvidt en sådan lov rent faktisk vil have en sundhedsmæssig effekt, er tvivlsomt. Vi har i årevis haft de samme krav til mad købt i supermarkedet, uden at det har forhindret danskernes maver i at svulme. Hvordan skulle de samme krav til restauranter, hvor vi indtager en langt mindre andel af vores mad, gøre nogen større forskel?

Det er i øvrigt ikke billigt at få sine retters kalorietal målt på et laboratorium, og et krav om kalorieoplysning vil i særlig grad skade små restauranter med menukort, der veksler med årstiden. Hvorimod en kæde som McDonald’s, hvor hver portion er identisk, vil få forholdsvis færre udgifter som følge af kravet.

De Radikales Lone Dybkjær støtter op om udmeldingen fra Josefsen og fremhæver, at kalorietallet skal “angives per portion, så kunden nemmest kan forholde sig til det”. Det vil i hvert fald gøre det spændende at være kok!

Ikke noget med at eksperimentere eller smage maden til. Når kalorieindholdet først er blevet trykt på menukortet, er det værsågod at holde sig strengt til opskriften. Hvis saucen mangler lidt smag, kan man glemme alt om at tilføje et ekstra skvæt fløde. Og hvis kunderne har særlige ønsker til retten, er det en god idé at give tjeneren en lommeregner med, så portionens korrekte kalorieindhold kan udregnes og annonceres uden for megen ventetid.

Hvor ville det dog være skønt, hvis reguleringsivrige politikere en gang imellem holdt deres mund lukket. Og lod os andre få noget madro.

Reklamer

One Response to Lad os dog spise i fred

  1. Det er helt utroligt så lidt som politikerne tænker sig om, inden de åbne munden og kommer med sådanne sindsyge forslag.
    Tænk at det er disse folk som “styrer” Danmark. Hvordan er vi dog kommet så vidt?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: