LU kræver redegørelse om politisk pres i EU-rapport

Knap havde regeringen sat sig på taburetterne efter sidste folketingsvalg, før Anders Fogh Rasmussen fik Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) til at lave en rapport om de danske EU-forbeholds frygtelige konsekvenser. Rapporten, der blev offentliggjort i går, er et ensidigt stykke bestillingsarbejde, som slet ikke tager højde for argumenterne for at beholde forbeholdene.

Man har valgt at interviewe en række danske EU-bureaukrater, som naturligvis er fortørnede over, at de skal blive uden for døren, når deres kolleger diskuterer Europas fremtid over røget laks og hvidvin. Og som ikke overraskende mener, at man bør deponere mere magt i Bruxelles.

Det er også kommet frem, at hovedforfatteren bag rapporten, Ian Manners, undervejs beklagede sig over politisk pres.

“I min naivitet skrev jeg til EU-medarbejdere på ledelsesniveau, at vi var en ‘uafhængig’ institution, der foretog en ‘uafhængig’ undersøgelse. Det var vi tydeligvis ikke, hvorfor mit professionelle ry nu er ødelagt,” skriver Ian Manners i en e-mail, som Ekstra Bladet har fået fingre i.

Ian Manners har efterfølgende trukket sin kritik tilbage, som han mener er “pillet ud af en kontekst”.

Meget indflydelse og i hvert fald én statsministers jobudsigter afhænger af EU-forbeholdenes afskaffelse. Der er derfor al mulig grund til at hilse en redegørelse fra DIIS velkommen. Hvis EU-forbeholdene først bliver afskaffet, får vi dem aldrig tilbage igen. Vi må derfor have helt rene linjer, hvis regeringen vil have, at vi på ny skal tage stilling til de danske forbehold.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: