To gange selvmål

Politiken beretter om de norske erfaringer med kønskvoteringe, og formår på fænomenal vis at misforstå lektien.

Havde det været en fodboldkamp, ville den stå 48-64 i modstandernes favør. Men nu er det ikke bold, men andelen af kvindelige bestyrelsesmedlemmer, optællingen går på. Men overraskende er det, at Norge har flere danske kvinder på de eftertragtede topposter, end vi har herhjemme.

At norske virksomheder må rekruttere så mange udenlandske kvinder for at fylde pladserne omkring bestyrelsesbordet, må bestemt være overraskende, hvis man køber argumentationen for kønskvoter: At Norge er fyldt med kvalificerede kvinder, som kun holdes borte fra virksomhedernes topposter af snævertsynede mænd.

Benovelsen er imidlertid ikke til at overse, når journalisten beretter om de progressive forhold mod nord.

Efter at loven er trådt i kraft, er Norge så forvandlet til det land i verden med den højeste andel af kvindelige bestyrelsesmedlemmer, 40 procent.

Hvilket sjovt nok er præcis den procentdel, som kvinder skal udgøre af de norske virksomheders bestyrelser, hvis virksomheden skal undgå tvangsopløsning.

Kian Schmücker rammer derimod lige i plet: “De norske virksomheder får nu dårligere bestyrelser, hvilket gør det lettere for danske virksomheder at konkurrere, og Danmark får uddannet mange kvindelige ledere til at blive bestyrelsesmedlemmer ved at give dem erfaringer, hurtigere end de ellers ville have fået dem. Det er som en fodboldkamp mellem Norge og Danmark, hvor nordmændene starter med at score to selvmål. Tak Norge!”

For kontrast, se dækningen af samme nyhed på 180Grader.dk.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: