For republikanerne: En eller anden fyr

“Og så har vi Billy Mc… nej, undskyld, jeg vidste, at jeg ville komme til at sige det fokert. John McKahn, som er republikanernes kandidat… McCain.”
– Studieværten på det licenfinansierede Sveriges Television indleder en diskussion om, hvorfor svenskerne ikke kender til John McCain, ifølge Johan Norberg.

Den danske pendant til SVT kan også. “Skal USA’s næste præsident blive en kvinde, eller bliver det for første gang en sort mand der skal flytte ind i Det Hvide Hus,” spurgte Steffen Kretz i Horisont på DR, tidligere i år.

Når de hjemlige medier i den grad ignorerer republikanerne, har det dog en fornuftig forklaring, mener USA-kender Niels Bjerre-Poulsen fra Copenhagen Business School. Der er nemlig ingen tvivl om, at “næsten hele det politiske spektrum i Danmark føler et større værdifællesskab med Demokraterne end med Republikanerne,” som han siger.

Dette udsagn i sig selv kan man sagtens sætte spørgsmålstegn ved. I et land, hvis velstand i høj grad er skabt gennem handel med omverdenen, og hvor selv venstrefløjen har lært at elske Che T-shirts, der er Made in Taiwan, er det svært at forestille sig, at de fleste føler meget “værdifællesskab” med den handelsfjendtilge retorik, som de to demokratiske kandidater kappes om at lukke ud.

Men vi er endnu ikke ved roden af problemet. Det demokratiske skænderi om, hvem der hader frihandel mest, kender de færreste danskere nemlig til. Danske medier bryder sig ikke om at dække de konkrete issues i den amerikanske valgkamp. Tænd for fjernsynet på et hvilket som helst tidspunkt (dog ikke kl. 23 på DR2) og det tætteste, du kommer på valgkampsanalyse, vil dreje sig om, hvem der har samlet flest penge ind, hvem der har vundet flest gange i træk, og hvem der nu har fældet en tåre.

Og hvis medierne alligevel ikke bekymrer sig om, hvad de amerikanske kandidater mener, hvorfor så ikke også dække de kandidater, der mener noget andet end journalisterne?

Overskrift forklaret her.

Reklamer

2 Responses to For republikanerne: En eller anden fyr

  1. Kim Møller siger:

    Den dag DR fortæller om demokraternes modstand mod frihandel, vil det blive leveret som forståelse for arbejdernes rettigheder, deres dybe erkendelse i forhold til problemet med løndumping og lignende.

  2. […] Mere om dækningen af det amerikanske præsidentvalg her. […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: